Незадоволни граѓани од Законот за јазиците

Албанско знаме закачено на влезот во Македонија на граничниот премин Богородица (ФОТО)

Утрово на влезот во Македонија од грчка страна на граничниот премин Богородица, грбот на Република Македонија од знакот беше покриен со албанско знаме. По протестите пред домовите на пратениците на СДСМ, палењето возила, расфрлањето на летоци, испишувањето на графити со навредлива содржина, еве уште еден начин како граѓаните го искажуваат својот револт од усвојувањето на Законот за употреба ја јазиците на 14 март.

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе

Плаќањето на вработените на час наместо месечно помага да се зголеми нивната плата со тоа што ќе се вреднува работното време поефикасно.

повеќе