МИНИСТЕРСТВО ЗА КУЛТУРА

Aлаѓозовски ќе ги прегледува трошењата на Канческа од службените картички

Одделението за внатрешна ревизија при Министерството за култура детално ќе го испита трошењето средства од службените картички од 2011 година досега. Доколку се утврдат пропусти и неправилности, за нив ќе бидат известени надлежните органи, што се задолжени за понатамошно постапување и покренување соодветни пријави против сите инволвирани лица, соопшти Министерството за култура.

Најавата за детално испитување на трошоците е дел од конкретните активности на Министерството за култура откако објави информации од јавен карактер за трошоците преку службените картички на носителите на највисоки функции во структурите на овој ресор од 2011 година досега. Од Министерството за култура велат дека веќе се преземаат конкретни активности за утврдување на начинот на кој биле користени картички од страна на функционерите и сите овластени лица од нивните кабинети во овој ресор за тој период.

„Би сакале да ја потсетиме јавноста дека службените картички им биле доделени на функционерите за трошоци поврзани исклучиво со нивните службени активности и потреби во случај кога тоа е навистина неодложно, а не за лични потреби и трошоци“, се вели во соопштението на министерството.

Eве ние ве сакаме, ве каниме да ни се придружите, ама за тоа ќе морате да се откажете од најсветото, од вашето „јас“ !?

повеќе

Доколку Нимиц нè разочара, Владата ќе биде исправена пред тешка дилема дали да стави помалку поволен предлог на референдум или да чека поповолен за да ги максимизира шансите референдумот да успее, но притоа и да ризикува губење на моментумот.

повеќе

Определуваќи се за европските вредности на демократијата се наоѓаме пред историска шанса која не треба и не смее да се пропушти не само во односите со Бугарија.

повеќе