Андреј Жерновски е за соработка

Ака сака Коце Трајановски гасификацијата можеме заедно да ја работиме

Градоначалникот Жерновски во интерес на граѓаните вели дека проектот за гасификација може да го реализираат во соработка со Град Скопје.

„Центар гас“ е новото претпријатие за чие формирање беше донесена одлука на седница на Советот на општината. Градоначалникот Андреј Жерновски вели дека  гасификацијата почнала од основното училиште „Димитар Миладинов“ и дека следни во проектот ќе бидат основното училиште „Гоце Делчев" и една градинка.

„Училиштето „Димитар Миладинов“ досега плаќаше 80.000 евра годишно за загревање, а сега со гасификацијата ќе плаќа 32.000, што значи заштедата само за ова училиште ќе биде 50.000 евра“, вели Жерновски.

 Тој одговори и на обвинувањата од ВМРО-ДПМНЕ, дека гасификацијата е нивен проект:

„Ако Коце Трајановски сака, можеме проектот заедно да го работиме, и се во интерес на граѓаните. Се договоривме да имаме средба и се надевам на коректна соработка. Владата вети во предизборието дека ќе помогне во изградба на училиштето во Капиштец. Не знам што би се сменило ако градоначалникот е од друга политичка опција. И Владата и сите треба да работиме во интерес на граѓаните. Очекувам средба со министерот за образование и да се договориме. Набрзо ќе го отвориме тендерот за идејно решение на училиштето“, изјави Жерновски.

 

Законот за високо образование јасно и прецизно ја пропишува постапката за избор во наставно-научни и соработнички звања на високообразовните институции во нашата држава-Македонија.

повеќе

На три месеци пред избори, Владата носи закони и уредби со катастрофални последици по граѓаните, што е просто неверојатно.

повеќе

ДУИ, која по конфликтот го вееше албанското црвено - црно знаме, потоа синото, на следните избори ќе го вее зеленото.

повеќе