Пратеничка изјава

Ајде да не ги сфаќаме сериозно игрите во ДУИ, заднината е друга, вели Снопче

Пратеникот на Алијансата за Албанците, Халил Снопче, изјави дека не треба сериозно да се сфаќаат судирите во ДУИ, бидејќи се сомнева дека, како и во минатото така и сега, станува збор за игри заради политички придобивки.

 „И не треба да ни е гајле што тоа се случува во ДУИ, всушност тоа си е нивен внатрешен проблем. Тоа што е непобитен факт е дека вакви разговори постоеле и претходно во ДУИ. Поточно, тие поединци кога не се избрани за избори или функции, се незадоволни и се групираат. Но, пред избори пак се обединуваат“, изјави Снопче за Лајм.

Тој додава дека и порано имало „огнена група“, но дека кога требало да се носи голема политичка одлука, како на пример за пописот на населението, гласале како што гласала ДУИ.

„Доколку држеа до принципите, ќе се приклучеа кон иницијативата против одложување на пописот што го бараа СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ бидејќи тоа беше на штета на Албанците“, изјави пратеникот Снопче.

Трагично е што воопшто треба да се бориме за зачувување на институција која отсекогаш била стожер на културниот живот во Македонија.

повеќе

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе

Влијанието на корупцијата врз економијата е значајно. Корупцијата може да доведе до неефикасност и погрешна распределба на ресурсите, да ги обесхрабри странските инвестиции и да ја поткопа конкурентноста на фирмите.

повеќе