Пратеничка изјава

Ајде да не ги сфаќаме сериозно игрите во ДУИ, заднината е друга, вели Снопче

Пратеникот на Алијансата за Албанците, Халил Снопче, изјави дека не треба сериозно да се сфаќаат судирите во ДУИ, бидејќи се сомнева дека, како и во минатото така и сега, станува збор за игри заради политички придобивки.

 „И не треба да ни е гајле што тоа се случува во ДУИ, всушност тоа си е нивен внатрешен проблем. Тоа што е непобитен факт е дека вакви разговори постоеле и претходно во ДУИ. Поточно, тие поединци кога не се избрани за избори или функции, се незадоволни и се групираат. Но, пред избори пак се обединуваат“, изјави Снопче за Лајм.

Тој додава дека и порано имало „огнена група“, но дека кога требало да се носи голема политичка одлука, како на пример за пописот на населението, гласале како што гласала ДУИ.

„Доколку држеа до принципите, ќе се приклучеа кон иницијативата против одложување на пописот што го бараа СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ бидејќи тоа беше на штета на Албанците“, изјави пратеникот Снопче.

Сведоци сме деновиве на сензационална приказна за некаков американски тим кој, внимавајте, агресивно ќе ловел корупција во Македонија.

повеќе

Најавите на американската администрација за бескомпромисна  борба против овие корумпирани,  неспособни  и криминални структури на сите нивоа на државата за македонските граѓани се единствено светло во тунелот.

повеќе

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе