Лидерот на ДУИ за коридорите 8 и 10

Ахмети: Реалност станува националниот прстен Тирана - Скопје - Приштина

Лидерот на ДУИ Али Ахмети на својот фејсбук - профил објави дека веќе нема законски пречки за изградба на коридорите 8 и 10 и оцени дека  „националниот прстен Тирана - Скопје - Приштина, многу скоро ќе биде реалност.

„Со задоволство ја споделувам одличната вест дека за Коридорот 8 и Коридорот 10 веќе нема никакви законски пречки на патот до нивна реализација. Уставниот суд ја донесе конечната пресуда за правната исправност на постапката за реализација на најголемиот инфраструктурен проект во историјата на државата со познатата градежна компанија Бехтел - Енка.

Прстенот на нацијата Тирана - Скопје - Приштина, многу наскоро реалност“, напиша Ахмети и сподели илустрација на својата фејсбук објава.

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе