Лидерот на ДУИ за коридорите 8 и 10

Ахмети: Реалност станува националниот прстен Тирана - Скопје - Приштина

Лидерот на ДУИ Али Ахмети на својот фејсбук - профил објави дека веќе нема законски пречки за изградба на коридорите 8 и 10 и оцени дека  „националниот прстен Тирана - Скопје - Приштина, многу скоро ќе биде реалност.

„Со задоволство ја споделувам одличната вест дека за Коридорот 8 и Коридорот 10 веќе нема никакви законски пречки на патот до нивна реализација. Уставниот суд ја донесе конечната пресуда за правната исправност на постапката за реализација на најголемиот инфраструктурен проект во историјата на државата со познатата градежна компанија Бехтел - Енка.

Прстенот на нацијата Тирана - Скопје - Приштина, многу наскоро реалност“, напиша Ахмети и сподели илустрација на својата фејсбук објава.

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе

Овој отпад, освен тоа што ја загадува животната средина, исто така предизвикува дефекти во машините, ги оштетува контејнерите и го спречува транспортот на друг отпад.

повеќе

Нема простор за двоумење и губење време, затоа Македонија и Бугарија треба да соработуваат што е можно поскоро за да најдат јасен јазик за разбирање, во процес кој би бил следен од ЕУ, Вашингтон и ОН.

повеќе