Ахмети не се согласува со Заев: Опозицијата треба да е критичар на власта

Али Ахмети, лидер на коалицискиот партнер во власта ДУИ, не се согласува со ставовите на премиерот Зоран Заев во кои ја отвори можноста опозицијата да стане дел од власта.

На новинарско прашање во врска со предлогот на премиерот Заев, Ахмети денеска оцени  дека улогата на опозицијата е да биде критичар на власта.

„Опозицијата ги дава своите забелешки, дури и ако не се на место, бидејќи тоа е улогата на опозицијата, не само кај нас, туку и во сите напредни земји“, рече Ахмети.

Програмата за вакцинација во Бугарија може исклучиво да се окарактеризира како фијаско. 

повеќе

Вакцинирањето преку ред, слабата стратегија и лошата комуникација со јавноста ги обележаа првите месеци на вакцинирање во Хрватска која во моментов е близу дното на ЕУ во однос на процентот на вакцинирана популација. 

повеќе