Ахмети два пати честиташе за медалите на косовските олимпијки, ниту еднаш за Дејан Георгиевски

Солзи радосници и гордост.  Успех за сите Албанци...  Со овие зборови два пати на својот фејсбук профил лидерот на ДУИ Али Ахмети им честиташе на косовските олимпијки за освоените медали. Ахмети сѐ уште нема ниту збор напишано за успехот на македонскиот олимпиец Дејан Георгиевски.

ДУИ, партијата на Ахмети, веќе 19 години е дел од власта во Македонија. За Ахмети успехот на косовските спортистки е успех на сите Албанци. Не знаеме уште дали за Ахмети успехот на Георгиевски е успех и на македонските Албанци.

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе