Ахмети два пати честиташе за медалите на косовските олимпијки, ниту еднаш за Дејан Георгиевски

Солзи радосници и гордост.  Успех за сите Албанци...  Со овие зборови два пати на својот фејсбук профил лидерот на ДУИ Али Ахмети им честиташе на косовските олимпијки за освоените медали. Ахмети сѐ уште нема ниту збор напишано за успехот на македонскиот олимпиец Дејан Георгиевски.

ДУИ, партијата на Ахмети, веќе 19 години е дел од власта во Македонија. За Ахмети успехот на косовските спортистки е успех на сите Албанци. Не знаеме уште дали за Ахмети успехот на Георгиевски е успех и на македонските Албанци.

Размислуваме како можеме да ја заштедиме и заштитиме водата, но само додека немаме вода!

повеќе

Во последните 30 години сите политички партии, независно од тоа колку демократски се претставуваат во своите програми, на државата гледаат како на инструмент, што е пак првиот сигнал, чекор кон авторитарност.

повеќе

Ако денес направиме една историска книжевна паралела, драмското дело на Стефановски ќе го квалификуваме како антологиски бисер, кого и сегашните и идните генерации ќе го чуваат како неодминлив столб на целокупната македонска драмска литература.

повеќе