Седницата е во тек

74 пратеници гласаа „за“, 32 „против“ законот за ЈО, Џафери го поништи гласањето

Седумдесет и четири пратеници гласаа „за“, а 32 пратеници гласаа против Законот за Јавно обвинителство. Собранискиот спикер Талат Џафери го поништи гласањето бидејќи нема двотретинско мнозинство. 

Седницата за гласање за Законот за ЈО во Собранието е во тек. 

Овозможувањето континуитет на стопанството треба да биде на прво место во агендата на Владата, бидејќи закрепнувањето на економијата ќе дојде токму од приватниот сектор.

повеќе

Светот првично се соочи со кризата предизвикана од коронавирусот на некоординиран начин, при што огромен број држави едноставно ги игнорираа предупредувањата и настапуваа самостојно.

повеќе

Пандемијата на коронавирусот која го зафати целиот свет, не само што има огромно влијание врз јавното здравство, општеството и економијата како целина, туку предизвика пустош и во спортот.

повеќе