Турска амбасада во Македонија

4 автобуси со турски државјани се вратија во Турција

Турските државјани кои се во Македонија и кои се обратија до Амбасадата на Турција за враќање во Турција, со помош на надлеѓните македонски и бугарски органи веќе се во Турција.

На 1 и 3 април 2020 година турски државјани со 2 автобуса влегоа во Турција преку граничниот премин Капикуле. Денеска уште два автобуса се упатија кон Турција.

„Им благодариме на надлежните органи на Сервена Македонија и Бугарија кои ја дадоа потребната поддршка во реализацијата на патувањето на нашите државјани по копнен пат“, се вели во изјавата на амбасадорот на Република Турција во Скопје Хасан Мехмет Секизќок.

 

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза.

повеќе

Како да разликуваш дали „Македонец” означува етничка припадност или државјанство? Според потребата на моментот!

повеќе