Министерство за труд и социјална политика

28 август, Голема Богородица, неработен за православните граѓани

Успение на Пресвета Богородица, Голема Богородица 28 август (недела), е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед, соопшти Министерството за труд и социјална политика.

Оттаму на граѓаните од православна вероисповед им го честита празникот Успение на Пресвета Богородица, Голема Богородица.

Ќутејќи - банализирамо. Банализирајќи - нормализирамо. Нормализирајќи - дозвољуемо пред очи да ни се повампируа фашизмот и нацизмот.

повеќе

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе