Почина новинарот Марјан Блажевски

Новинарот Марјан Блажевски по кратко и тешко боледување почина денеска во Скопје. Блажевски беше роден во 1968 година во Скопје, а најголемиот дел од својота новинарска кариера го помина во дневниот весник „Дневник“. По затворањето на „Дневник” работеше во порталот „Фактор”. 

Ангажманот го почна во скопската рубрика, а потоа беше новинар во економската рубрика на која неколку наврати беше и уредник.

Колегите новинари кои работеа со прерано починатиот Блажевски ќе го паметат како добар професионалец и колега, а читателите по неговите текстови на економски теми.

Погребот е утре во 14 часот на Градските гробишта Бутел во Скопје.

 

Кризата на вредности влијае негативно на балансот помеѓу императивот за слобода и потребата за безбедност, стеснувајќи го либералниот простор на современо конципираните општества.

повеќе

Mора да се научиме како да ги градиме политиките кои ќе водат кон осврт на сите теми важни за градење позитивен мир, но и реторички да останеме конзистентни на она за што се залагаме.

повеќе

Во изминатите 24 години откако Македонија и САД воспоставија официјални дипломатски односи, македонско-американските трговски врски растат бавно, но сигурно.

повеќе