Од утре

Пеколни температури во земјава, нека се крие кој каде ќе најде

Ако изминативе неколку денови сите плачевме поради тешкото и жешко време, тогаш од утре подгответе се за вистински пекол и температури од над 40 степени Целзиусови.

Како што наговестуваат метеролозите, температурите ќе бидат пеколно високи. На граѓаните им се препорачува да пијат многу течности, безалкохолни се разбира, и да се кријат под сенка. Домот и работните простории никако да не ги напуштаат пред 17 часот.

Инаку за денеска метеролозите навестија температури до 39-тиот степен кои од утре драстично ќе се покачуваат.

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе