Скијачки центар наместо пат за автомобили

Патот за Маврово целосно покриен со снег (ВИДЕО)

Патот накај Маврово наликува на скијачки центар. Од видеото испратено од читатели кои возат на овој патен правец, патот по кој треба да се движат возила е целосно покриен со снег и воопшто не се гледа. Претходно редакцијата на МКД.мк објави видео и од автопатот Скопје-Тетово-Гостивар кој исто така не е исчистен.

Јавното претпријатие Македонија пат има повеќе работни задачи и обврски, меѓу кои редовно и зимско одржување на магистралните и регионалните патишта. Но, сликата на терен зборува поинаку. Во продолжение погледнете го видеото. 

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе