ВО МАЛА РЕЧИЦА

Заседавањето на ДУИ, ќе трае доцна во ноќта, а најверојатно и утре

Доцна попладнето врвот на ДУИ во Мала Речица се состана за да расправа за текот на преговорите со СДСМ и нивната платформа за која во изминатиот период двете партии ги усогласуваа разликите.

Засега нема информации каков е текот на состанокот но подеднакво се можни шансите дали на ова Централно претседателство ќе одлучат да се дадат потписите на СДСМ или ќе продолжат и понатаму да преговараат.

Очекувањата се Централното претседателство на ДУИ да заседава до доцна во ноќта, и состанокот да продолжи и утре.

Портпаролот Бујар Османи изјави дека вечерва нема да се донесе никава одлука дали ќе се дадат постписи туку дека ќе се достават материјали од работните групи и ќе се разговара за она што вчера било договорено меѓу лидерот на СДСМ Зоран Заев и лидерот на ДУИ Али Ахмети.

Пред неколку недели се наврши една година од почетокот на пандемијата. Ковид-19 ги разоткри системските проблеми во здравствениот систем и другите институционални гранки на Косово.

повеќе

Ако не се претвориме во систем на вакцинални касти („Тргни ги твоите Астразенека-шепи од мојот Фајзер-дедо“), може да застраниме кон вакцинални пасоши со сомнителна валидност („Врвката на оваа пропусница не е во нијанса одобрена од СЗО!“).

повеќе

Освен неколку изолирани обиди, повеќето луѓе не реагираат кај институциите и не бараат одговорност. 

повеќе