Реакција

ВМРО-ДПМНЕ: Заев и неговите функционери се грижат само за нивниот луксузен живот

Опозициската ВМРО-ДПМНЕ во утринското соопштение реагира дека Владата за само 5 месеци без никакво објаснување и реален основ ја задолжила државата и граѓаните за вртоглава сума од над 360 милиони евра, а од државните резерви испумпа 180 милиони евра. Според опозициската партија, Заев и неговите функционери воделе грижа само за себе и својот луксузен и комотен живот, а не за интересите на граѓаните. 

„Тоа се над половина милијарди евра или неверојатни 540 милиони евра. Вкупниот јавен долг со секој нов ден достигнува историско ниво, без да се каже на што и како се трошат парите кои со камата утре ќе ги враќаат граѓаните и идните генерации на Република Македонија. СДС и Заев во предизборниот период ветуваше дека нема да ја задолжува државата и граѓаните. СДС и Заев ветија. СДС и Заев излажаа. Забрзаното темпо на задолжување од Владата на СДС и Заев е закана за економска стабилност на Република Македонија. Владата на СДС и Заев ги задолжува граѓаните, а на сметка на тоа нема најава за започнување на ниту една капитална инвестиција од која граѓаните ќе имаат најголема придобивка“, се вели во реакцијата на ВМРО-ДПМНЕ.

Република Македонија треба да понуди законска можност за реализација на правото на приватен и семеен живот за истополовите партнери.

повеќе

Умре Милена Дравиќ. Да живеевме во некое друго време, во некоја друга земја, таа вест ќе се прикажеше на екраните на југословенските телевизии, како што ни се прикажа веста за смртта на Тито.

повеќе

Во кичестиот амбиент на магичното Скопје, каде што се изградени огромни споменици на Александровите фалангисти, а знамето на НАТО се вее пред зградата на Генералштабот, во градот поделен на македонски и на албански дел, лебди Бизмарковата геополитичка визија: оној што ја контролира долината на реката Вардар, станува господар на Балканот.

повеќе