ВМРО-ДПМНЕ: Зошто Жерновски сака црквата да ја прогласи за дивоградба?

Господинот Андреј Жерновски треба да им објасни на граѓаните на општината Центар зошто се откажа од изградба на градинката и училиште во населбата Капиштец на сметка на партиски вработувања и зошто упорно настојува да се поништи деталниот урбанистички план. Со ова поништување објектот на црквата Св. Константин и Елена ќе стане дива градба. Кога еден објект е дива градба, секоја општинска власт сега и понатаму ќе може да постапува како сака, па и да го руши.

Протестите пред општина Центар привремено се прекинати

Во соопштението, ВМРО-ДПМНЕ го повика градоначалникот на општината Центар да се вразуми и да прекине свесно да креира конфликти во македонското општество.

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе

„И, ако милееме ние за својата Татковина, ако во нас има барем капка македонска крв, ако во нас останала искра благороден патриотизам, овојпат треба да се впрегнеме, за да понесеме дел од тежината на едно дело и од жестокото величие на една епоха“.

повеќе