РЕАКЦИЈА

ВМРО-ДПМНЕ: Заев е криминалец и рекетар

Креатор на кризата е криминалецот Зоран Заев и неговите соработници. Груевски ќе замине тогаш кога народот на избори ќе го процени тоа, а не кога аболицираниот Заев ќе сака. Аболицираниот рекетар Зоран Заев нема да го гледа посакуваниот филм, реагира Центарот за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ на соопштението на СДСМ.

Во соопштението СДСМ оцени дека повлекувањето на Никола Груевски е од државен интерес и дека неговото владеење е криминално.

Претходно Груевски најави подготвеност за избори во најбрз можен рок, во „јули, септември, ноември или во април".

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе

„И, ако милееме ние за својата Татковина, ако во нас има барем капка македонска крв, ако во нас останала искра благороден патриотизам, овојпат треба да се впрегнеме, за да понесеме дел од тежината на едно дело и од жестокото величие на една епоха“.

повеќе