ВМРО-ДПМНЕ: НБМ ги потврди катастрофалните показатели за економијата

Пред да дојде на власт СДСМ ветуваше економскиот раст од 2,5 проценти, а сега, според податоците на Народната банка на Македонија, гледаме дека во првата половина од оваа година македонскиот БДП забележа пад од 0,9%, пад на прометот на индустријата за 0,7% и пад на индустриското производство за цели 12 отсто.

„Неодговорното работење на СДС го потврдува фактот што ја задолжија државата само по основ на аукции на државни хартии за 246 милиони евра, а притоа стопија и 177 милиони евра девизни резерви на државата.                Околу 420 милиони евра потроши владата на СДС и Зоран Заев, а граѓаните од тоа не видоа никакво фајде. СДС како влада се окарактиризира со неспособност, расипничко трошење и доведување на државата кон банкрот“, соопшти ВМРО-ДПМНЕ. 

Меѓу најпосетените места во градот сѐ уште на прво место и меѓу главните мотиви поради кои доаѓаат туристите во Крушево е вечното почивалиште на Тоше Проески, спомен куќата изградена во чест на него, Манастирот Св. Преображение и многу други.

повеќе

„Москва се труди да протурка слика за себе како благонаклонет партнер и заштитник на сувереноста и на православното христијанство антитеза на Западот што 'цело време се меша таму кај што не му е местото'.

повеќе

Да можеме Благуна да ја прашаме за нашите јадови околу текстот од Нивици, би ја зачудиле.

повеќе