Реакција

ТМРО:ВМРО-ДПМНЕ да објасни зошто не бараше броење на ливчињата од гласачките кутии

ТМРО ја повикува  ВМРО- ДПМНЕ наместо да се бави со сценарија напишани во Белград за референдуми за договори и тоа на сред изборна кампања, да објасни зошто не бараше броење на ливчињата од гласачките кутии. 

„За ТМРО е индикативно што ниту еден од приговорите на ВМРО- ДПМНЕ не беа со реални причини за приговор, односно броењето на ливчињата со оглед да бројките електронски беа препраќани од Општинските изборни комисии до Државната изборна комисија, без втор записник во пломбираните кутии. Со ваквиот дволичен однос, како и кадровските решенија изготвени од КСИО за кандидати, како за градоначалници така и за советници, сомнежот е очигледен. За пример нека е советот на град Скопје ,каде само тројца советници од избраната листа на ВМРО -ДПМНЕ се Македонци, го дава одговорот, а тој е Уцена- изборен пораз за слобода на врхушката", се вели во писмената реакција на ТМРО.

Република Македонија треба да понуди законска можност за реализација на правото на приватен и семеен живот за истополовите партнери.

повеќе

Умре Милена Дравиќ. Да живеевме во некое друго време, во некоја друга земја, таа вест ќе се прикажеше на екраните на југословенските телевизии, како што ни се прикажа веста за смртта на Тито.

повеќе

Во кичестиот амбиент на магичното Скопје, каде што се изградени огромни споменици на Александровите фалангисти, а знамето на НАТО се вее пред зградата на Генералштабот, во градот поделен на македонски и на албански дел, лебди Бизмарковата геополитичка визија: оној што ја контролира долината на реката Вардар, станува господар на Балканот.

повеќе