ТМРО: Мара Бунева е Македонка достојна за почит

Мара Бунева е чиста Македонка, родена  во Тетово, која во 1928 година прави чин достоен само за великаните, односно извршува атентат над српскиот обвинител во Скопје Велимир  Прелиќ, човекот симбол на српскиот терор и ропство, соопшти ТМРО.

Мара Бунева „Искривувањето на историјата и вистината, тврдењата дека Бунева била Бугарка е српска пропаганда за да се оправда соживотот во СФРЈ, како и да се сокрие српската окупација на Македонија. Она што македонската држава требаше да го направи е достојно да се одбележи нејзината саможртва и да се постави спомен обележје, а не да се дозволи присвојување на нејзиното дело за туѓи интереси и конечно да се каже вистината за оправданоста на нејзиниот херојски чин, атентатот над српскиот окупаторски чиновник Прелиќ“, соопшти ТМРО.

Пандемијата на коронавирусот која го зафати целиот свет, не само што има огромно влијание врз јавното здравство, општеството и економијата како целина, туку предизвика пустош и во спортот.

повеќе

За транспортерите – благодарам, за мерките – итност, за компаниите надеж дека Владата ќе ги искористи сите ресурси на државата за да ги одржи во живот, без разлика на цената што треба да се плати за тоа.

повеќе

Пандемијата со коронавирусот започна во време кога довербата во институциите беше на рекордно ниско ниво. 

повеќе