TMРО: ДИК ги крие нашите приговори

Навремено поднесовме приговори до ДИК за општините Аеродром, Кавадарци и на сите 676 избирачки места во град Скопје, преку општинските изборни комисии. Но овие приговори ДИК никаде не ги споменува и ги нема ниту на нивната интернет страница, соопшти ТМРО.

„Нашите приговори се кријат од јавноста и јасно е дека за регуларност веќе не може да стане збор. Повторуваме дека за гласачките места во Аеродром, Кавадарци и град Скопје бараме рачно броење на ливчињата од кутиите“, се вели во соопштението на ТМРО.

Определуваќи се за европските вредности на демократијата се наоѓаме пред историска шанса која не треба и не смее да се пропушти не само во односите со Бугарија.

повеќе

Македонија сѐ повеќе заглавува во сиромаштија чија стапка изнесува скоро 22 отсто од вкупното население, речиси една третина од децата живеат во сиромаштија.

повеќе

Дали поновите, посјајните и посложените нешта автоматски значи дека се подобри? Всушност, најчесто вистината е спротивна на тоа.

повеќе