Средба на Груевски со Милан Брглез, претседателот на Државниот збор на Словенија

Стратешките приоритети на Република Македонија и актуелните случувања во земјава и регионот беа главните теми на средбата на Никола Груевски, претседателот на ВМРО-ДПМНЕ и Милан Брглез, претседател на Државниот збор на Република Словенија.

„Беше посочено дека приоритет останува членството во Европската Унија и НАТО и на тој план е добредојдена поддршката од секоја држава членка на овие организации. Беше изразена благодарност за поддршката на Република Словенија која е добредојдена во остварување на македонските приоритети. Стана збор и за сериозноста со трендот на опаѓање на економската активност, забавување и падот на инвестициите, како и предизвикот со мигрантите кој е реалност“, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

Сите овие промашувања на Груевски имаат едно заедничко - дирекно ја загрозија државноста на Република Македонија.

повеќе

Во САД и во многу европски земји, просечните плати стагнираат, и покрај тоа што многу од економиите закрепнаа од финансиската криза од 2008 година.

повеќе

(Полемика: „Стратегија за прашањето на користење на уставното име на Република Македонија во ООН“, Игор Јанев, МКД.мк, 11 ноември 2017)

повеќе