Реакција

Солза Грчева: Ова не е наше Собрание

На криминален начин, со кршење на Деловникот на Собранието, тајфата го донесе законот за јазици, реагираше пред малку поранешната пратеничка Солза Грчева и претседателка на новата политичка партија Глас за Македонија.

„Ова не е Собрание, ние не го признаваме за наше. Македонија не смее да биде заложник на уценетата влада и на уценетите политичари. Марш багро од нашата земја. Одете и бидете земјани, гуштери, што и да сакате. Македонци не сте. А Законот ќе се врати назад“, напиша на Фејсбук Грчева и повика на протести пред Собранието.

 

Што е потребно младите велешки занаетчии да не станат самоубиствени гемиџии, туку да ги тераат своите замисли напред.

повеќе

Брзата храна и газираните пијалоци се водечки причинители на прекумерна телесна тежина, која пак значително го намалува нашиот животен век и квалитет на живот.

повеќе

Процесот на проверка не треба да почне од правосудниот систем, туку од извршните претставници и членовите на парламентот, и тоа не само оние кои се на власт денес, туку и оние кои со години ја водеа земјата.

повеќе