РЕАКЦИЈА

СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ остави пустош во спортот

Владата предводена од СДСМ неселективно им помага на сите клубови, друштва и спортски работници. Додека ВМРО-ДПМНЕ ги трошеше парите на граѓаните на скапи ручеци, луксузни патувања, лажен барок и споменици, препознатливите спортски објекти низ државата скапуваа и се распаѓаа, традиционалните спортови беа доведени на работ на егзистенција, а спортот уназадуваше, реагира СДСМ на соопштението на ВМРО-ДПМНЕ за новиот директор на Спортската академија.

„За разлика од таквиот селективен и игнорантски однос на ВМРО-ДПМНЕ кон спортот, Владата на Република Македонија предводена од СДСМ работи на унапредување на спортот и на статусот на спортските работници.

Владата брзо и ефикасно ги реши натрупаните проблеми околу организација на Супер купот на УЕФА и тој се одржа согласно највисоките европски стандарди, а Агенцијата за млади и спорт се отвори за спортските друштва и клубови и ја зголемува ангажираноста на младите. Наместо селективниот пристап на ВМРО-ДПМНЕ, Владата предовдена од СДСМ, преку владината програма подеднакво ќе вложува во сите спортски дисциплини и ќе го развива како училишниот, така и полупрофесионалниот и професионалниот спорт“, соопшти СДСМ.

Eве ние ве сакаме, ве каниме да ни се придружите, ама за тоа ќе морате да се откажете од најсветото, од вашето „јас“ !?

повеќе

Доколку Нимиц нè разочара, Владата ќе биде исправена пред тешка дилема дали да стави помалку поволен предлог на референдум или да чека поповолен за да ги максимизира шансите референдумот да успее, но притоа и да ризикува губење на моментумот.

повеќе

Определуваќи се за европските вредности на демократијата се наоѓаме пред историска шанса која не треба и не смее да се пропушти не само во односите со Бугарија.

повеќе