лидерска средба за подобра македонија

СДСМ на 17-ти, ВМРО-ДПМНЕ со контрамитинг на 18 мај

На денешната средба на лидерите на владината коалиција За подобра Македонија донесена била одлука за одржување на голем митинг на 18 мај. во Скопје. СДСМ веќе го најави својот митинг за 17 мај. Сите се едногласни дека работат на смирување на тензиите.

Некои од лидерите на коалицијата биле против одржувањето на ваков митинг само еден ден по најавениот собир на СДСМ. Сепак, на крајот бил прифатен предлогот на ВМРО-ДПМНЕ за одржување митинг на 18 мај, дознава МКД.мк од учесниците на оваа средба.

Идејата на владеачката партија е на 18 мај да се демонстрира поголема масовност и поддршка за власта од собирот на СДСМ.

Инаку СДСМ митингот на 17 мај го најавува како собир кој ќе трае и нема да заврши за еден ден.

ТМРО вчера го повика Никола Груевски како претседател на ВМРО-ДПМНЕ, партија која ја предводи коалицијата За подобра Македонија, составена до пред скоро време од 24 партии, итно да закаже лидерска средба со коалициските партнери, која не е оддржана од 26 декември 2014.

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе