сдсм

Прекинете со нехуманиот, нецивилизиран, нечовечки однос кон новинарот Кежаровски

„Најостро реагираме на игнорантскиот однос на институциите кон одлуката на новинарот за штрајк со глад, кон којашто се придружи и неговата сопруга. СДСМ бара веднаш да прекине нехуманиот, нецивилизиран, нечовечки однос кон новинарот што го трауматизира и неговото семејство. Предупредуваме дека сите евентуални несакани последици по здравјето на новинарот Кежаровски и семејството, ќе ги сносат одговорните државни органи. Случајот Кежаровски е уште еден пример како во Македонија мерката притвор систематски се користи за пресметки и притисоци од страна на власта“, изјави Петре Шилегов,портпарол на СДСМ.

Kога веќе треба да се држи комбинирана настава, колку и да е комплицирана таа „равенка“, во неа не смее да се забораваат децата кои учат онлајн.

повеќе

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе