НДМ: За нас гласаа 12.112 граѓани, освоивме седум советнички места и еден кандидат за градоначалник во вториот круг

Народно движење за Македонија соопшти дека на локалните избори оствари изборен резултат од 12.112 гласови, седум советнички мандати и еден кандидат за градоначалник во вториот круг.

НДМ се заблагодарува до сите оние кои дадоа подршката за листите на НДМ, меѓутоа, останува горчливиот факт дека овој изборен резултат се уште не е доволен за процесот на рушење на двопартизмот, кој, НДМ го започна храбро, решително и во интерес на народот, се вели во партиското соопштение.

„За жал, народот и на овие избори во најголем дел подршката ја даде за ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ кои 27 години се менувата на власт, а на земјата не ѝ оди добро. Ја користиме приликата да им ја честитаме големата изборна победа на колегите од СДСМ и нивните коалициски партнери“, соопшти НДМ.

Храбрите лидери можат да успеат со порака за надеж, отвореност и инклузивност и со промовирање на визија за напредок заснована на веродостојни реформи.

повеќе

Кога панаѓурот ќе помине, и кога наредното утро ќе се погледнете во огледало – сите работи што ве прават незадоволни од самите себеси и понатаму ќе бидат видливи: и изгледот, и навиките, и карактерот... Само идентитетот ќе ви го нема.

повеќе

Договорот помеѓу Република Македонија и Република Грција, доколку биде ратификуван, ќе влезе во аналите на историјата на дипломатијата.

повеќе