КОНГРЕС НА ВМРО-ДПМНЕ

Груевски: Проектот Скопје 2014 ќе заврши со споменик на Мајка Тереза

Во врска со Скопје 2014 можеби наша грешка е што сакавме да направиме сè одеднаш што е пропуштено. Овој проект за среќа има многу повеќе поддржувачи отколку противници, но сепак се чини дека премногу се завлече, изјави Никола Груевски во својот говор на 15-от конгрес.

„Во делот на спомениците ни остана уште споменикот на Мајка Тереза кој ќе се финансира со буџетски средства“, рече Груевски.

Тој додаде дека ВМРО ДПМНЕ треба повеќе да се отвори кон различните етнички заедници и дека треба да има повеќе народности во органите на управување и во самата партија.

Објавено на

02 Мај 2015 - 15:15

ДУИ е дел од влада која, дел поради пандемијата, а дел поради непостоење на политичка волја за реформирање на системот и искоренување на корупцијата и организираниот криминал создаде назадоволство кај граѓаните.

повеќе

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе