ПАРТИЈАТА НА ЈАКИМОВСКИ ПРОТИВ ПРЕОДНА ВЛАДА

ГРОМ: Заев ја резили државата

ГРОМ не се согласува со формирање на преодна Влада бидејќи смета дека минатогодишните избори беа фер и демократски. Партијата оценува дека лидерот на опозицијата ја резили државата.

ГРОМ не се согласува со формирање на преодна Влада бидејќи смета дека минатогодишните избори беа фер и демократски.
-Ние како политичка партија целосно го поддржуваме договорот од 2 јуни постигнат во Скопје на средбата на која беа присутни еврокомесарот Јоханес Хан, четирите лидери на политичките партии и амбасадоротите на ЕУ и на САД. Тоа беше јасен план, кој што според нас е еден вид на компромис и во таа насока да се организираат избори во април каде граѓаните ќе го кажат конечниот збор, меѓу другото и во однос на сегашната криза, изјави на прес конференција, организациониот секретар на партијата, Љупчо Пренџов.
Тој за лидерот на СДСМ Зоран Заев рече дека „малку му беа петте месеци што државата внатре ја претвори во евтина турска серија, сега ја резили државата на меѓународен план, а неговиот 'бомбашки процес' се претвори во општа деструкција".

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе