ВМРО-ДПМНЕ

Ѓорчев во Берлин, ЦДУ ќе ги следи состојбите во Македонија со политичкиот прогон и слободата на медиумите

За политичкиот прогон во Македонија, за затворените пратеници, најниската стапка на еконмски раст во Европа, нарушената слобода на медиумите и за партизацијата на институциите од страна на СДСМ беше информиран Бертил Венгер, шефот на бирото за надворешни работи на владејачката ЦДУ од пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ Влатко Ѓорчев.

На средбата во седиштето на ЦДУ беше нагласено дека германската ЦДУ во наредниот период внимателно и детално ќе ги следи актуелните состојби во Македонија, особено за спомнатите теми.

Ѓорчев и Венгер се согласија дека во наредниот период треба да се интензивира и продлабочи соработката помеѓу ВМРО-ДПМНЕ и ЦДУ, како дел од одличните односи помеѓу Македонија и Германија, соопшти ВМРО-ДПМНЕ.

Можевме и требавме, преку соодветните локални власти и во соработка со МНР и Министерството за култура, оваа манифестација да ја направиме меѓународна.

повеќе

Еден проблем кај Трамп е тоа што му е опсесија да изгледа „силен".

повеќе

Меѓу најпосетените места во градот сѐ уште на прво место и меѓу главните мотиви поради кои доаѓаат туристите во Крушево е вечното почивалиште на Тоше Проески, спомен куќата изградена во чест на него, Манастирот Св. Преображение и многу други.

повеќе