Реакција

Георгиевски: Како тоа Бугарија 25 години молчи на политиката на грчкото монополизирање на името Македонија?

Во последно време зачестија изјави од бугарски политичари и аналитичари дека Бугарија нема да прифати име со географска одредница која ги загрозува нивните интереси, напиша денеска на својот фејсбук-профил Љубчо Георгиевски реагирајќи на изјавите на поранешниот и актуелниот бугарски претседател Георги Прванов и Румен Радев.

„Овој тип на притисок е непринципиелен затоа што се изнесува по 25 години откако е почнат спорот и влегува во завршница.

А исто така доаѓа по потпишувањето на договорот за пријателство што во Македонија веќе е примен како уцена и наметнат договор.

Конечно која било географска додавка помалку ја загрозува Бугарија од полното име Македонија што тие први во светот го признаа (нека ги прочитаат аргументите на Грците, важат и за нив).

Како тоа 25 години молчат на политиката на грчкото монополизирање на името Македонија“, напиша Георгиевски. 

  

Што е потребно младите велешки занаетчии да не станат самоубиствени гемиџии, туку да ги тераат своите замисли напред.

повеќе

Брзата храна и газираните пијалоци се водечки причинители на прекумерна телесна тежина, која пак значително го намалува нашиот животен век и квалитет на живот.

повеќе

Процесот на проверка не треба да почне од правосудниот систем, туку од извршните претставници и членовите на парламентот, и тоа не само оние кои се на власт денес, туку и оние кои со години ја водеа земјата.

повеќе