Гаши-Гарет: Беса ќе придонесува за аспирациите на земјата за членство во НАТО-ЕУ

Претседателот на Движењето Беса, Африм Гаши, денеска се сретна со британскиот амбасадор Чарлс Гарет со кого разговарале за политичката ситуација низ која поминува Македонија.

На средбата Гаши ја нагласил конструктивната улога што ја имаше Движењето Беса низ целиот овој политички процес, која беше во функција на стабилизацијата на земјата и евроатлантската агенда.

Исто така, Гаши изјавил дека Беса ќе продолжи постојано да придонесува за благосостојбата на граѓаните и аспирациите за зачленување во НАТО и ЕУ. 

Четирите предложени амандмани треба да им го оневозможат луксузот што го имаа сите досегашни влади, на сите идни влади - спорот за името да им биде изговор за несовесно работење, корупција и системски пропусти.

повеќе

Планот за чист воздух од само 1,5 милиони евра издвоени од буџетот и за граѓаните и за еколошките активисти е несериозен.

повеќе

Во битката за фотелја во ФФМ секогаш решавачка била „техниката" на добивање гласови од делегатите со поткуп, ветувања, партиски и притисоци на локалните моќници... 

повеќе