ПРЕТСЕДАТЕЛСКИ ИЗБОРИ

ДУИ ќе ги повика Албанците да не поддржат ниту еден од кандидатите за претседател

ДУИ ќе го оспорува легитимитетот на идниот претседател на Македонија. Албанците во Македонија нема да го чувствуваат како нивен претставник, изјави денеска портпаролот на партијата Бујар Османи.

Бујар Османи

Али Ахмети, лидерот на партијата вчера пред подмладокот на ДУИ изјави дека тие нема да ги бојкотираат претседателските избори, но активно ќе работат тие да пропаднат.

„ДУИ ќе ги повика Албанците да не поддржат ниту еден од кандидатите бидејќи, ниту еден не е плод на консензуалност на двете најголеми етнички заедници во државата“, рече Османи.

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе