ПРОМЕНИ ВО СОБРАНИСКИОТ СОСТАВ

Чедомир Саздовски стана независен пратеник, не е веќе член на ГРОМ

Пратеникот на Граѓанската опција за Македонија Чедомир Саздовски ја напушти партијата која е во коалиција со ВМРО-ДПМНЕ и отсега во Собранието ќе делува како независен пратеник. Саздовски порано беше член на СДСМ.

Чедомир Саздовски

Поранешниот близок соработник на првиот човек на ГРОМ Стефче Јакимовски, вчера го известил претседателот на Собранието Талат Џафери дека отсега ќе работи како независен пратеник.

ГРОМ во последниот парламентарен состав имаше двајца пратеници, а сега само Панчо Минов ќе делува како пратеник на партијата на Јакимовски.

Градоначалникот на Карпош Стефчо Јакимовски на последните локални избори во неделата доживеа пораз од противкандидатот на СДСМ.

Саздовски вели дека оваа одлука ја донел уште на 27 април, кога се случи насилството врз пратениците во Собранието.

Брисел не мора да има шпион во Кремљ за да дознае дека Москва ќе стори сè што може за да ја спречи Македонија да се приклучи во НАТО - не поради нејзиното стратегиско значење, туку поради симболичната вредност на потегот, вели политичкиот експерт Иван Крастев за Гардијан.

повеќе

Македонија не е единствената жртва на ваквото здодевно силеџиство на Грција. Грчката влада се расправа и со Албанија и со Турција, вели принцот Мајкл од Лихтенштајн.

повеќе

Нема законски пречки да се снима полициски службеник за време на вршење на должноста, иако полицијата се противи на тоа.

повеќе