КЛИК ПЛУС НА ТВ 21

Беса не сака да биде партнер во влада со луѓе што се под истрага на СЈО

Нема да учествуваме во влада со луѓе што се под истрага на СЈО. Ова го кажавме и порано, јас повторувам и сега. СЈО треба да ги процесира сите случаи за оние што се осомничени дека сториле кривични дела, рече Биљал Касами, претседателот на Беса, во емисијата „Клик плус“ на ТВ21.

Вчера Касами и мандатарот Зоран Заев имале средба на која не се договориле прво да се состави владината програма, по што партијата би одлучила дали ќе учествува во владата.

„Политичките барања на партијата ќе се реализираат во рамките на Уставот на Република Македонија. Тие се однесуваат на унапредување на правата на граѓаните. Ова имплицира редефинирање на Македонија”, рече Касами.

Ако лидерите на двете најмоќни земји во светот – САД и Кина имаат суштински разлики во начинот на кој тие гледаат на меѓународните односи, какви се изгледите за глобално зајакнување на соработката?

повеќе

Најновите случувања на релација политичка власт-граѓански сектор, повторно го отвораат прашањето за односите помеѓу овие два сегмента на општествениот живот.

повеќе

Жените имаат повеќе тешкотии од мажите да најдат значајна и добро платена работа, а процентот на жени во глобалната работна сила постојано заостанува зад процентот на мажите. 

повеќе