Анкета на ТВ Телма: СДСМ станува најпопуларна партија меѓу Албанците

Социјалдемократскиот сојуз на Македонија станува најпопуларната партија меѓу Албанците, покажуваат резултатите од последната анкета на ТВ Телма. 

На прашањето „доколку утре се одржат парламентарни избори за која партија би гласале“, 20,4 отсто од анкетираните Албанци во Македонија, одговориле дека би гласале за СДСМ. За ДУИ би гласале 14 отсто, за БЕСА 15%, за ДПА 10% и за Алијансата за Албанците 6 проценти од албанските гласачи, покажуваат резултатите од анкетата на ТВ Телма и МЦМС.

Оваа телефонска анкета е спроведена од М Проект, на репрезентативен примерок од 1.000 испитаници од 4 до 10 февруари.

Се проценува дека на предвремените парламентарни избори одржани лани на 11 декември, СДСМ освои околу 60.000 гласа од албанското гласачко тело во Македонија. 

Без оглед дали сте поддржувач или противник на претходната власт, не можете да оспорите дека таа постави сосема нови стандарди во поглед на мерките, напорите и вложувањата за да се привлечат странски инвестиции, за наши услови. 

повеќе

Ако лидерите на двете најмоќни земји во светот – САД и Кина имаат суштински разлики во начинот на кој тие гледаат на меѓународните односи, какви се изгледите за глобално зајакнување на соработката?

повеќе

Најновите случувања на релација политичка власт-граѓански сектор, повторно го отвораат прашањето за односите помеѓу овие два сегмента на општествениот живот.

повеќе