Пак земјотрес во Македонија, овојпат во Карбинци

Трет земјотрес од 2,7 степени според Рихтеровата скала беше почувствуван во Македонија во 19,37 минути. Епицентарот на земјотресот беше на 10 киломeтри од Карбинци и длабочина од 5 километри.

Денеска во 15,57 часот е регистриран земјотрес во Скопје и околината со јачина од 1,4 степени, а во 13,20 часот беше регистриран уште еден земјотрес со јачина од 1,9 степени според Рихтер.

После речиси две години очигледно е дека менталното здравје на вработените е исто важно како и нивното физичко здравје. Сега повеќе од било кога, неопходен е силно развиен систем за управување со човечки ресурси.

повеќе

Јазикот е многу повеќе од структура на една реченица или граматика, јазикот е нашата историја, нашите обичаи и нашето наследство...

повеќе

Овој отпад, освен тоа што ја загадува животната средина, исто така предизвикува дефекти во машините, ги оштетува контејнерите и го спречува транспортот на друг отпад.

повеќе