Зибери: Јас имав тешки симтпоми, апелирам до сите граѓани вирусот да не го занемаруваат

Поранешниот директор на Центарот за јавно здравје, a сега пратеник Арбен Зибери, во „Клик Плус“ на ТВ21, го искажа своето исксутво со симптомите кои ги чувствувал откако се заразил со коронавирусот.

„Јас имав тешки симтпоми, и сакам да упатам еден апел до сите граѓани вирусот да не го занемаруваат“, истакна Зибери.

Тој ја нагласи потребата за носење на заштитна маска, за одржување на физичка дистанца и хигиена на раце, како основни мерки во борбата со коронавирусот.

Зибери рече дека податоците укажуваат оти возрасните лица потешко го минуваат вирусот, како и оние со проблеми со дишните органи.

И Софија ќе треба да не го запре македонското евро-интегрирање на самиот почеток – и Скопје ќе треба да ја декомунистицира и дејугословенизира својата елита, економија, политика, наратива и медиуми.

повеќе

На светов има доволно место и за доктори и за антиваксери, и за научници и инженери, како и за рамноземјани и антимаскери, за уметници и фантазери.

повеќе

Во Законот кој е предложен воопшто не се цели на попишување на реалната состојба на терен, туку се цели на попишување на сите возможни граѓани заради задоволување на политички цели.

повеќе