Во клиника „Жан Митрев“

Жан Митрев: Нов концепт за лекување од ковид-19, со прочистување на крвта досега излечивме 25 пациенти

Доктор Жан Митрев вели дека на неговата клиника успешно се лекуваат тешко болните пациенти од коронавирусот. Со примена на еден нов концепт на хемофилтрација, прочистување на крвта досега во клиниката „Жан Митрев” се излечени 25 пациенти кои биле во тешка состојба.

Митрев вели дека веќе три недели ја применуваат оваа метода и досега тоа даде одлични резултати. 

„Сите примени пациенти беа со изразени симптоми на ковид инфекција. Нашиот концепт на лекување подразбира прво следење на инфективните параметри, го одредуваме инфламаторниот индекс на тој пациент и одиме на хемофилтрација прочистување на крвта за 24 или 48 часа, а за некои пациенти во тешка состојба прочистувањето трае и подолго. Досега се третирани 25 пациенти со индикација да се стават на респиратор, што со примена на овој метод го избегнавме. Повеќе од половината од пациентите се веќе дома, а другите се во фаза на опоравување.

Оваа техника на која ние пристапуваме дава одлични резултати, резултатите се евиденти. Загрижувачки е тоа што имаме се повеќе млади пациенти. Ова е тешка болест, многу агерсивна и досега во светски рамки нема концепт како треба пациентите да се третираат. Се работи за навистина сериозна болест. Ова е еден концепт кој за сега дава охрабрувачки резултати за тешко болни пациенти пред интубација. За оваа метода наскоро ќе објавиме и по познатите зветски научни портали“, изјави д-р Митрев.

Овогодинешниот процес во одлучување по конкурсот за финансирање на проекти за игран филм е селективен, корумпиран и компромитиран,

повеќе

Во споредба со 2019 година, просечното време поминато на социјалните медиуми во 2020 година се зголеми за рекордни 100% на сите платформи.

повеќе

Ковид-19 може да нѐ научи битни лекции за животот - дека почитта кон другите човечки суштества не е во честа која им ја даваме со пружање рака и тапкање по грбот, туку во суштинската грижа за нивната добробит и здравје.

повеќе