Заем и грант од Германија за обнова на студентските домови

Владата на вчерашната седница усвои информација за проектот „Енергетски ефикасна рехабилитација на студентските домови во Република Северна Македонија“, на предлог на Министерството за образование и наука.

„Владата го задолжи Министерството за финансии, во соработка со Министерството за образование и наука да подготви и преку Министерството за надворешни работи да достави одговор до Владата на СР Германија и КфВ во насока на прифаќање заем во износ до 20 милиони евра со барање поддршка за грант во износ од 5 милиони евра од REEP+ програмата“, соопшти владината прес-служба.

 

Една од особеностите на словенската јазична група е дека нема случај два народи да зборуваат еден ист јазик или барем тоа да е официјално признаено.

повеќе

Оваа администрација нема намера Скопје во догледна иднина да стане одржлив зелен град и тоа е јасно одразено во буџетот за 2020 година.

повеќе