Во „Молика“ на Пелистер сместени уште 26 лица во државен карантин

Во хотелот „Молика“ на Пелистер синоќа пристигнала уште една група од 26 лица за претстој во државен карантин.

Од АД ЕСМ, кој стопанисува во овој хотел, денеска информираа дека се работи за лица кои пристигнале со лет од Германија и оти лицата се од различни градови.

Во „Молика“ престојуваат 99 граѓани со што капацитетот на хотелот е исполнет.

„Сите активности течат според пропишаниот протокол“, велат од АД ЕСМ.

 

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе