Во хотелот „Монтенегро“ во државен карантин трета група повратници од странство

Во Државен карантин во Хотел „Монтенегро" кај Велес во моментот престојуваат 79 лица повратници од странство, а најголем дел од нив се млади кои работеле на крузери, сите се здравствено прегледани и се во добра состојба, информира за МИА д-р Страхил Тодоров, портпарол на ЈЗУ Здравствен дом од Велес.

Лекарски екипи на Здравствениот дом заедно со нивни колеги од ЈЗУ Општа болница Велес постојано дежураат во Хотел „Монтенегро" и ја следат нивната здравствена состојба. Меѓу овие лица има жители на Велес,Скопје,Струмица и селата од струмичко, Кавадарци, Куманово, Крива Паланка, Гевгелија, Неготино, Охрид, Прилеп и Штип.

„Сите се прегледани и се во добра општа здраствена состојба“, информира д-р Тодоров.

Тој појасни дека овие лица тука во државен карантин биле сместени на 22 и 23 мај, а ќе останат во наредните 14 денови и ако се во добра здраствена состојба ќе бидат пуштени дома.

Инаку во изминатата недела од Државен карантин од Хотелот „Монтенегро" кај Велес дома си заминала втората група повратници од странство од вкупно 80 лица. Првите 20 си заминале на 21 мај, на 22 мај заминале дома 47, а на 23 мај и преостанатите 13 лица, информира д-р Тодоров. 

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе