Во болниците од ковид се лекуваат 685 пациенти

Во изминатите 24 часа во ковид центрите во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат вкупно 685 пациенти позитивни и суспектни на коронавирусот, од кои 287 се во Скопје, а 398 во останатите градови. Според Министерството за здравство, има слободни уште 616 болнички кревети.  

Извештаите на болниците кои пристигнуваат во Министерството за здравство на дневна основа покажуваат дека во болницата во Битола се хоспитализирани 36 пациенти позитивни и суспектни на ковид-19, а во болницата во Штип има 31 пациент. На  инфективното одделение во Тетово има 20 пациенти, во Велес се лекуваат 34 болни, а во Куманово 59 пациенти. Во ковид центарот во Охрид има хоспитализирано 40 пациенти, во Прилеп 49, во ковид центарот во Гостивар 15, а во Струга 24 болни. Во болницата во Струмица хоспитализирани се 29 пациенти, во Кочани 8, во Кичево 15, Кавадарци 22, во Гевгелија 7 лица, а во Дебар 9 позитивни и суспектни на корона вирусот.

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе