Скопски општини

Во Аеродром за еден ден уште 26 активни случаи на ковид-19, стигнаа до 170

Скопската општина Аеродром останува на врвот на листата по активни случаи на ковид-19. Од вчерашните 144, денеска бројката се искачи на 170. Во Центар, пак бројот се зголеми од вчерашните 142 на 158. 

• Чаир – 64

• Гази Баба – 108

• Аеродром - 170

• Карпош – 138

• Центар – 158

• Кисела Вода – 112

• Ѓорче Петров – 68

• Бутел - 38

• Шуто Оризари – 18

• Студеничани – 9

• Сарај – 16

• Арачиново – 5

• Илинден – 34

• Сопиште – 3

• Чучер Сандево – 5

• Петровец – 7

• Зелениково - 3

• Странец – 10

• Нераспределен-0

 

Релевантните институции покажуваат неподготвеност да го спроведат долгоочекуваниот попис.

повеќе

Економската стратегија има за цел да се реализираат можностите на дигиталната трансформација, да се зајакне соработката во областа на климатските промени, енергетскиот сектор, човечкиот развој и безбедноста на храната.

повеќе

Во време кога турската лира е во историски пад, Турција мора да надмине бројни предизвици за целосно да закрепне од кризата.

повеќе