Вкупно 610 пациенти се лекуваат во ковид-центрите низ државата

Во ковид-центрите во болниците низ земјава е пријавено дека се лекуваат 610 пациенти позитивни и суспектни на коронавирусот, а од нив 290 се во Скопје и 320 во другите градови, информира Министерството за здравство.

Според податоците коишто ги добива Министерството од болниците низ земјата, по Скопје, најмногу пациенти се хоспитализирани во Куманово, 48. Во болницата во Битола има 26, а во болницата во Штип се хоспитализирани 35 пациенти со ковид-19. На  инфективното одделение во Тетово има 14 пациенти, во Велес се лекуваат 24 болни, во ковид-центарот во Охрид има 40 пациенти, во Прилеп 24, во ковид-центарот во Гостивар 16, а во Струга 23 болни. Во болницата во Струмица хоспитализирани се 22 пациенти, во Кочани 4, во Кичево 12, Кавадарци 20, во Гевгелија 3 лица, а во Дебар 13 позитивни и суспектни на коронавирусот.

Во моментов, според Министерството за здравство, има околу 580 празни болнички кревети во ковид-центрите, но во текот на денот по исписите на оздравени пациенти ќе се ослободат дополнителни легла.

 

 

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе