Вицепремиерот Николовски позитивен на ковид-19

Вицепремиерот Љупчо Николовски преку социјалните мрежи соопшти дека е позотивен на коронавирусот и дека е во изолација.

Вицепремиерот за борба со корупцијата соопшти дека е позитивен на вирусот ковид-19. Се тестирал поради тоа што почувствувал симптоми. Јавноста ја информира преку својот фејсбук - профил.

 

Опседнатоста со лесна и брза заработувачка, завидливоста и љубомората кон побогатите, невидената мрзливост комбинирана со желбата за убав и прилично ситуиран живот, од Македонците создаде зомбизирани суштества кои лутаат низ времето и просторот, без патоказ и без изграден вредносен ориентир по кој ќе се водат низ животот.

повеќе

Иако новогодишните честитки во јануари оваа година, беа најчесто за здравје и со желба за „старото нормално“, првите три месеци од 2021 година не навестуваат крупни промени околу тоа кој ќе биде повторно најизговорениот збор и во периодот кој претстои. 

повеќе

Програмата за вакцинација во Бугарија може исклучиво да се окарактеризира како фијаско. 

повеќе