Министерство за здравство

Вчера во Тетово, Штип и Гостивар повеќе оздравени од заболени пациенти од коронавирусот

Вчерашните бројки на новозаболени и оздравени пациенти на Министерството за здравство покажаа дека во Тетово, едно од наголемите жаришта во Македонија се регистрирани 30 оздравени пациенти, а имало 22 новозаболени. 

И вчера бројката на новозаболени лица од коронавирусот во Македонија беше висока - 176, а  оздравени беа 80 пациенти.

Во Штип вчера биле регистрирани 18 оздравени пациенти, а новозаболени 14. И во Гостивар има 8 оздравени и седум новозаразени лица од ковид-19. Во Кочани вчера имаше поголема бројка на оздравени – 8, а само еден новозаразен.

Во најголемото жариште – Скопје вчера имаше 61 новозаболен, а оздравени само петмина и дури седуммина починати.

И во Струга вчера имаше 19 новозаболени, ниту еден оздравен и еден починат.

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе